DAF Ultimate

Vrhunska evolucija s paketom Ultimate DAF CF in XF

Vrhunska transportna izkušnja DAF Ultimate

DAF je že od nekdaj vodilni v panogi glede nizkih skupnih stroškov lastništva, s poudarkom na učinkovitosti, varnosti in udobju za voznika. Z uvedbo paketa DAF Ultimate DAF pa XF in CF prehajata na naslednjo stopnjo odličnosti in ponujata najboljše udobje za voznika, hkrati pa izpolnjujeta zahteve upraviteljev voznih parkov in lastnikov vozil. Skrb za okolje je seveda sestavni del tega paketa.

Vrhunska Ultimate učinkovitost
Pri prevozništvu je učinkovitost ključnega pomena, družba DAF Trucks pa je vodilna na tem področju. Zaradi programa stalne optimizacije imamo na trgu najučinkovitejša vozila – porabo smo znižali na raven brez primere. Na primer, sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah nenehno preverja tlak v pnevmatikah in prispeva k največji možni učinkovitosti porabe goriva. Prediktivni tempomat (PCC) pa določa pogoje vožnje do 2 kilometra naprej ter s čim večjo uporabo kinetične energije omogoča dodatni prihranek goriva do 4 %.

Vrhunsko Ultimate udobje za voznika
Paket DAF Ultimate prinaša nove funkcije, namenjene udobju voznika. Samodejna klimatska naprava omogoča udobno bivanje v kabini ne glede na vozne razmere. Z dodatnim napajalnikom pa lahko kabino enostavno opremite z vsemi potrebnimi pripomočki za lajšanje dolgega bivanja v njej, kot so stacionarna klimatska naprava, mikrovalovna pečica, hladilnik in televizor. Posledica večjega udobja za voznika so varnejša vožnja, nižja poraba goriva, nižji obratovalni stroški ter večja razpoložljivost vozila.

Vrhunska Ultimate varnost

Varnost je naša največja prioriteta, kar je v preteklih letih privedlo do številnih pomembnih izboljšav in novosti, kot je npr. napredni sistem za zaviranje v sili (AEBS-3). S paketom DAF Ultimate lahko povečate vidljivost ponoči z LED žarometi in zadnjimi LED lučmi ter s standardnimi dnevnimi LED lučmi za izboljšanje vidljivosti podnevi.

Vrhunska Ultimate razpoložljivost

Zahvaljujoč vključitvi funkcij, kot sta namensko usposabljanje voznikov vozil DAF in spremljanje stanja vozila, sta najnovejša DAF-ova modela XF in CF lahko na razpolago več časa in v boljšem stanju. Paket Ultimate še dodatno poveča razpoložljivost vozil s sistemom za upravljanje energije akumulatorjev, ki nadzira stanje napolnjenosti akumulatorjev.

Vrhunska Ultimate skrb za okolje

Čista dizelska tehnologija je preprosto del naše filozofije. XF in CF lahko delujeta na alternativna goriva, kot je biološko razgradljivo z vodikom obdelano rastlinsko olje brez vonja (HVO), ki proizvaja nižje emisije, brez tehničnih prilagoditev ali zmanjšanja zmogljivosti vozila.

shadow

Paket DAF Ultimate
Paket DAF Ultimate za XF in CF vključuje celo vrsto funkcij, ki optimizirajo varnost, učinkovitost in udobje voznika.

LED žarometi
LED luči porabijo znatno manj energije in varujejo okolje.

 • Zasenčene luči z dvema LED diodama
 • Dnevne luči s štirimi LED diodami

Avtomatska klimatizacija
Vse klimatske funkcije kabine lahko enostavno nadzorujete z iste nadzorne plošče na armaturi.

 • Pametno upravljanje klimatske naprave
 • Odtajanje in klimatizacija med parkiranjem z enim dotikom
 • Dodatna nadzorna plošča na zadnji steni kabine za uravnavanje temperature in vklop pomožnega grelca

Sistem za spremljanje napolnjenosti akumulatorjev
Sistem za spremljanje napolnjenosti akumulatorjev meri napetost, tok, temperaturo in stanje napolnjenosti akumulatorjev.

 • Opozorilo na armaturni plošči opozori voznika, ko je raven napolnjenosti akumulatorjev kritična, kar preprečuje, da bi zaradi praznih akumulatorjev vozilo obstalo na cesti
 • Inteligentni regulator napetosti LIN preprečuje prekomerno polnjenje in podaljšuje življenjsko dobo akumulatorjev

Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah
Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah neprekinjeno nadzoruje tlak in temperaturo pnevmatik tovornjaka.

 • Informacije na osrednjem zaslonu voznika opozarjajo, če tlak v pnevmatikah ali temperatura le-teh odstopata od programiranih mejnih vrednosti
 • Ščiti pred izpraznjenjem pnevmatik
 • Optimizira porabo goriva
shadow

Napajanje za dodatno opremo
Za popolno udobje voznika je na voljo dodatni kabelski snop za priklop dodatne opreme.

 • 12 V / 20 A
 • 24 V / 2×15 A + 2×40 A

Prediktivni tempomat (PCC)
Preditktivni tempomat (PCC) je na voljo za vozila z ročnim ali avtomatiziranim menjalnikom.

 • Vgrajen v funkcijo tempomata vozila
 • Upravljanje s stikali na volanu
 • Izboljša funkcijo EcoRoll za večji prihranek goriva
 • Za predvidevanje sprememb naklona uporablja tehnologijo GPS in podrobne podatke cestnih zemljevidov
 • Brezplačne redne posodobitve cestnih zemljevidov

Zadnje LED luči
Zadnje luči z vgrajenim odsevnikom vključujejo LED diode za vse funkcije:

 • Zadnje luči
 • Smerni kazalci
 • Zavorne luči
 • Vzvratne luči
 • Zadnje meglenke
shadow

Paket Ultimate+
Prevozniki, ki želijo učinkovitost, varnost in udobje voznika še povečati, se lahko odločijo za paket Ultimate+. Le-ta vključuje spletni sistem za upravljanje voznega parka DAF Connect in pogodbo o popravilih in vzdrževanju DAF MultiSupport Flex Care.*

Pogodba o popravilih in vzdrževanju DAF MultiSupport Flex Care
Pogodbe o popravilih in vzdrževanju zagotavljajo najvišjo kakovost storitev in podpore za vaša vozila ter predvidljive stroške in s tem poskrbijo za vašo večjo brezskrbnost.
Paket Flex Care vključuje popolno preventivno vzdrževanje in potrebna popravila celotnega vozila, vključno z obrabo. Možna je tudi nadgradnja na paket Full Care.

DAF Connect
Paket Ultimate+ vključuje DAF Connect. Ta spletni sistem za upravljanje voznega parka vam v realnem času omogoča vpogled v uspešnost vaših voznikov, delovanje vozil in potek logističnih procesov.
Ker je DAF Connect zasnovan kot odprta platforma, lahko še naprej uporabljate svojo trenutno telematsko platformo in vanjo brez težav integrirate podatke DAF Connect.
Funkcija za spremljanje stanja vozila omogoča nadzor nad nujnimi opozorili prek nadzorne plošče DAF Connect.
Aplikacija DAF Connect omogoča voznikom, da primerjajo svoje rezultate z drugimi. Vse to prispeva k oceni stanja in sprejemanju pravilnih ukrepov za preprečevanje izpadov in nemoteno delovanje tovornjaka. Poleg tega prenos podatkov iz tahografa na daljavo upravnikom voznih parkov omogoča enostaven dostop do podatkov o voznikih, do katerih morajo po predpisih imeti dostop.