ZUNANJOST

Oblika novega DAF-a CF Euro 6. Čvrsto, elegantno in funkcionalno. Optimalna aerodinamika zagotavlja idealen pretok zraka in s tem manjšo porabo goriva.

OBLIKA

Navdih za oblikovanje novega CF-a je DAF več kot očitno jemal pri svojem cenjenem modelu XF Euro 6, kar se odraža v njegovi atraktivno oblikovani zunanjosti.

Zgornja in spodnja maska sta vpadljivi in integirani. Jasno odražata družinsko pripadnost, ki jo še poudarja središčno nameščena kromirana plošča z logotipom DAF.

SVETLOBNA TELESA

Kot prvi v industriji tovornih vozil je DAF svoja vozila opremil z opcijskimi žarometi v LED tehnologiji. LED žarometa jamčita največjo svetilnost, najdaljšo živjenjsko dobo in minimalno porabo energije.

Brošura: DAF CF EURO 6 - KABINE Brošura: DAF CF EURO 6 - PREDSTAVITEV
  • image
  • image

AERODINAMIČNI ELEMENTI

Pri snovanju novega CF-a je DAF veliko pozornosti namenil optimiziranju pretoka zraka. Na novo oblikovan, galvaniziran jekleni odbijač z integriranimi usmerniki zraka pripomore k boljšemu hlajenju motorja in najnižji možni porabi goriva.

Blatniki, stranski odbojniki zraka ter medosni spojlerji so prav tako dobili novo obliko, s čimer so bolj aerodinamični in manj podvrženi nalaganju umazanije.