ZUNANJOST

S svojim mogočnim in elegantnim zunanjim videzom novi XF predstavlja predstavitveno vizitko vsakega prevoznika. Impresivni prednji del z značilno črno masko in privlačnimi stilskimi elementi: nezgrešljivo novi XF.

KO OBLIKOVANJE SREČA FUNKCIONALNOST

Pri oblikovanju novega XF-a je DAF gradil na svojem občudovanem konceptu kabine, ki je znana po svoji prostornosti in praktičnem udobju.

  • Povsem preoblikovan predni del – skupaj z novimi blatniki, odbijačem in medosnimi spojlerji – zagotavlja zelo sodoben videz.
  • Izjemna pozornost je bila namenjena aerodinamiki in optimiziranju pretoka zraka.
  • Novi žarometi, opcijsko v LED tehnologiji, kot prvi v industriji tovornih vozil. Z največjo svetilnostjo, najdaljšo življenjsko dobo in z minimalno porabo energije.

ZUNANJA SVETLOBNA TELESA

Nova žarometa sta opremljena s H7 halogenskimi žarnicami, z integriranimi dnevnimi lučmi (4 LED žarnice). Zasenčeni luči žarometov sta opcijsko tudi v LED tehonologiji – kot prvi v industriji tovornih vozil. LED žarometa jamčita največjo svetilnost, najdaljšo življenjsko dobo in minimalno porabo energije.

Opcijsko je na voljo tudi sistem za pranje žarometov, ki je čudovito integriran v nove žaromete.

  • image
  • image

OPTIMALEN PRETOK ZRAKA

Strešni spojler ter stranska spojlerja ob kabini lahko zmanjšajo porabo goriva ter izpust CO2 za do 10 procentov.

Spojlerji so na novo oblikovani, skbno prilagojeni večji širini vozila 2,55 metra.

Enako velja za aerodinamične blatnike z integriranimi smerniki, ki jih pešci in kolesarji lahko razločno vidijo, kar omogoča večjo varnost.

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *