Trening varčne vožnje

Trening varčne vožnje

Varčna vožnja ali ekovožnja (ekonomična in ekološka vožnja) je način vožnje, ki stremi za najmanjšim povzročenim vplivom na okolje in za kar najmanjšimi potovalnimi stroški.

Varčna vožnja je v tesni povezavi z varno vožnjo, vendar vseh nasvetov ne gre upoštevati brezpogojno za vsako ceno, saj je treba način vožnje prilagoditi prometnemu teku, razmeram in cestnoprometnim predpisom.

xf-uvodna-3
received_573927109988824

Zmanjšajte potovalne stroške

Učenja varčne vožnje se je v podjetjih potrebno lotiti sistematično, z izobraževanjem voznikov, urejenim voznim parkom, primernimi pnevmatikami in predvsem z miselnostjo. Še tako dober tovornjak ne naredi dobrega voznika in tako je tudi v tem segmentu cestnega transporta. Z varčno vožnjo se zmanjša obraba delov, podaljša delovno dobo vozila kar pa se spet ugodno kaže pri prihranku na gorivu in servisiranju vozila. Vsekakor dober razlog, ki v današnjem svetu pomeni ogromno.

”Trenutni trendi naraščujočih stroškov cestno tovornega prometa in udarca na okolje so zadosten razlog za optimizacijo delovanja vsakega transportnega podjetja.” Jadranka Čučnik

Vabimo vse lastnike in uporabnike vozil DAF, ki želijo zmanjšati stroške pri gorivu in popravilih, da se nam pridružijo na tečaju varčne vožnje. S skupnimi močmi bomo poskrbeli za manjši vpliv na okolje ter manjše stroške obratovanja flote, kot posledico optimiziranih načinov vožnje.

20200515_144626
DRIVERTRAINING05

Kontakt za trening varne vožnje:

Za trening varčne vožnje, prosimo kontaktirajte našo inštruktorico Jadranko Čučnik, ki je dosegljiva na:

Telefon: 01 3625 713
GSM: 051 660 402
E-pošta: jadranka.cucnik@cordia.si