Aktualno

DAF pričenja prihodnost z novo generacijo tovornjakov

DAF postavlja povsem nov standard s povsem novo ponudbo tovornjakov. Novi XF, XG in XG+ ponujajo najvišjo kakovost, 10% izboljšano porabo goriva, celoten nabor pasivnih in aktivnih varnostnih funkcij ter naslednjo stopnjo razkošja pri oblikovanju tovornjakov. Nova generacija DAF-ovih tovornjakov bodo pričeli izdelovati v mesecu oktobru letošnjega leta. DAF je prvi proizvajalec, ki je ustvaril linijo tovornjakov, ki izkorišča nove evropske predpise o masah in dimenzijah. Vrhunska kakovost, učinkovitost, varnost in udobje voznikov se združujejo v novi generaciji DAF, ki spreminja igro.

Kakovost po zasnovi

Novi tovornjaki imajo lepo in učinkovito visokokakovostno zasnovo kabine s 160 mm daljšim prednjim delom, ki omogoča vodilno aerodinamiko in varnost v industriji. DAF -jeva XG in XG+ ustvarjata nov premium segment trga in ponujata 330 mm dodatne dolžine kabine zadaj, da vozniku zagotovita neprekosljiv prostor in udobje.

V novem DAF -u so bili uporabljeni le najboljši materiali. Za konstrukcijo kabine se uporablja lahko jeklo visoke trdnosti, vrhunski materiali in usnje  pa se pogosto uporabljajo po vsej notranjosti. Po vsem tovornjaku se uporablja visoko energetsko učinkovita LED razsvetljava, posebna pozornost pa je namenjena najsodobnejšim žarometom za kratke in dolge luči. Mednje spadajo tudi značilne dnevne luči, zaradi katerih je nova generacija DAF prepoznavna v vseh pogojih. Nova generacija DAF je bila zasnovana s poudarkom na kakovosti Six Sigma, vozila pa so prestala več kot 20 milijonov kilometrov funkcionalnosti, vzdržljivosti, zanesljivosti in preizkusov strank, da bi zagotovila, da novi tovornjaki izpolnjujejo stroge standarde kakovosti DAF.

Optimizirana učinkovitost

Z novo generacijo tovornjakov DAF dosega do 10% večjo učinkovitost porabe goriva in enakovredno zmanjšanje emisij CO2. Ta pomemben dosežek je bil dosežen z uporabo računalniške dinamike tekočine za ustvarjanje popolnoma oblikovane aerodinamično stožčaste kabine z velikimi polmeri, ukrivljenim vetrobranskim steklom, odličnim tesnjenjem, digitalnimi fotoaparati namesto ogledal in optimiziranim pretokom motorja in pod kabino. Vodilno učinkovitost vozil na trgu povečujejo uvedba novih motorjev PACCAR MX-11 in MX-13, pametnih sistemov za naknadno obdelavo izpušnih plinov, nizke teže vozila, standardnega avtomatskega menjalnika TraXon in prefinjenih sistemov za pomoč vozniku. Napredni sistem upravljanja voznega parka DAF Connect omogoča prihranek časa pri posodobitvah programske opreme po zraku. Servisni intervali so se v industriji povečali na prvih 200.000 kilometrov ali enkrat letno.

Izboljšana varnost

Nova zasnova kabine ima veliko vetrobransko steklo in velika stranska okna z izjemno nizkimi pasovi za neprimerljiv neposreden vid. Opcijsko je na voljo robno okno, ki v kombinaciji z zložljivim sovoznikovim sedežem ponuja neoviran pogled na pešce in kolesarje ob tovornjaku na strani sovoznika. Novost je tudi sistem digitalnih kamer DAF, ki lahko nadomesti glavno in širokokotno ogledalo. Sistem DAF Corner View ponuja največji pogled na območje okoli A stebrička kabine na strani sovoznika. Vsa razsvetljava vozil zdaj vključuje popolno LED tehnologijo za optimalen pogled in vidljivost. DAF-ova filozofija “Roke na kolesu, oči na cesti” je rezultat vrhunske ergonomije. Vse funkcije, povezane z vožnjo, se upravljajo z volana in stebrov volanskega droga. Sekundarne vozne funkcije se upravljajo s fizičnimi stikali, ki so logično nameščena na armaturni plošči, na dosegu roke voznika.

Luksuz in udobje za voznika

Z novo generacijo XF, XG in XG+uvajamo novo dimenzijo udobja voznika. Položaj za vožnjo, notranji prostor, udobje pri spanju, fit in zaključek – vse je vrhunsko. Vozniki bodo navdušeni nad notranjim prostorom. S prostornino 12,5 m3 ima DAF XG+ celo 14% večjo prostornino kot industrijska merila, trenutna DAF XF Super Space Cab. Nova kabina ustvarja izjemne nastavitve za sedeže in volanski drog, voznikov in sovoznikov sedež pa lahko zasukate v sproščujoč položaj. Lepa notranjost ima privlačno armaturno ploščo s popolnoma digitalno armaturno ploščo, ki jo lahko prilagodite voznikovim osebnim željam. Za upravljanje navigacijskega in infotainment sistema DAF je na voljo dodatni zaslon na dotik.

DAF gradi na svoji dediščini kot ponudnik najboljših ležišč v industriji. V vseh modelih je dolžina nove postelje 2220 mm, širina 800 mm po celotni dolžini pri modelih XG in XG+. Za optimalno podporo glave, hrbta in nog med počitkom je na voljo mehanska ali električno nastavljiva DAF sprostitvena postelja z ločenim zgornjim delom. Najsodobnejša ambientalna LED osvetlitev je nastavljiva po svetlosti in barvi. Popolnoma integriran Park Airco je na voljo kot dodatna oprema za XG+ za samodejno hlajenje in ogrevanje kabine, tudi ko je motor ugasnjen. K izjemnemu udobju pomembno prispevata vzorna vožnja in upravljanje, ki ju ustvarja nova oblika sprednjega dela