Aktualno

DAF XF in CF - Mednarodna tovornjaka leta 2018

Najnovejša modela DAF XF in CF sta bila izbrana za ”Mednarodni tovornjak leta 2018”. Neodvisno žirijo so sestavljali novinarji iz 23 različnih držav. Najprestižnejšo nagrado v Evropski tovornem prometu je DAF Trucks prejel iz rok Gianenrica Griffinija, predsednika žirije na sejmu Solutrans v Lyonu. Modela DAF XF in CF se lahko pohvalita s popolnoma novim pogonskim sklopom, kateremu družbo delata visoko zmogljiv menjalnik in izboljšane zadnje osi. Prav tako je DAF predstavil nov kompaktni sistem za obdelavo izpušnih plinov, sofisticirane programske rešitve ter optimizacijo aerodinamike. Kot rezultat teh inovacij sta poraba goriva in izpust CO2 zmanjšana za 7%. Prav tako sta modela XF in CF z optimizacijo prihranila približno 300 kg, kar še dodatno izboljša operativne sposobnosti tovornjakov.

Novi standard v zmogljivosti

”Vsakoletna nagrada se podeli tovornjaku ali modelu tovornjaka, ki najbolj prispeva k večji učinkovitosti cestno tovornega prometa glede na več pomembnih kriterijev in sicer tehnoloških inovacijah, udobju voznika, cestni varnosti, ekonomičnosti, okoljskem ‘odtisu’ in skupnimi stroški lastništva” je komentiral Gianenrico Griffini, predsednik žirije. ” Z predstavitvijo novih modelov XF in CF je DAF v kategoriji srednje težkih in težkih tovornjakov, vpeljal nove standarde glede vozne učinkovitosti in splošnih zmogljivosti.” Žirija je prav tako dodala: ” tovornjaki DAF so vodilni pri cestno tovorni učinkovitosti.”

Visoko priznanje

Predsednik družbe DAF Truck, Preston Feight, se je zahvalil 10,000 zaposlenim za njihov prispevek pri načrtovanju in izdelavi novih tovornjakov DAF. Povedal je: ” Nova CF in XF, ki predstavljata čisto popolnost (Pure Excellence), sta bila načrtovana z mislijo na izboljšano učinkovitost naših strank. Nagrada ”Mednarodni Tovornjak Leta” je izvrstno priznanje našim zaposlenim, trgovcem in dobaviteljem.”