Aktualno

Omejena izdaja XF - 90th Anniversary Edition

DAF je tržišču predstavil omejeno serijo tovornjakov XF ob 90 letnici obstoja podjetja. Pred 90. leti je Hub van Doorne položil temelje za enega najuspešnejših evropskih proizvajalcev tovornjakov, DAF. Omejeno serijo odlikuje premijski opcijski paket, udobnejša notranjost ter rahli poudarki na edinstveni zunanjosti. DAF-ov najmočnejši motor MX-13 530 HP pa omejeni seriji le še pridoda ekskluzivnost.

Serija je omejena na 250 vozil. Vsako od njih odlikuje edinstvena serijska številka, ki je vidna v notranjosti kabine ter osvetljeni logotip podjetja DAF, ki vas pozdravi ob vstopu v vozilo. Na voljo je v treh kovinskih barvah, rdeči, črni ter modri. Pod vetrobranskim steklom izstopa ročno izdelan, prvotni logotip podjetja DAF, ki krasi zunanjost kabine tudi na njeni zadnji strani.

Na voljo so vam bogate opcijske možnosti, med drugimi tudi obarvanost zunanjih delov v barvi vozila (LED sprednje luči, meglenke, stranski pragovi ipd.).

Ultra udobno notranjost zaokrožuje všit logotip podjetja v naslon za glavo, našli pa ga boste tudi na vratih in armaturni plošči. Celotna notranjost je oblečena v ultra udobno usnje, prav tako tudi volanski obroč in naslon za roko. V notranjosti vas bo med drugim pričakala tudi mikrovalovna pečica, hladilnik in udobna postelja.

Kot se za omejeno serijo tudi spodobi boste ob nakupu prejeli tudi luksuzni darilni set, ki ima svojo lastno serijsko številko. Darilni set vključuje usnjeno potovalno torbo, jakno z usnjenimi dodatki, kemični svinčnik DAF Waterman v svoji lastni, lični usnjeni škatlici, usnjeni denarnici DAF ter skici omenjene serije, ki je podpisana s strani vodja oblikovanja Barta von Lotringena.

”Ob načrtovanju vozil se je Hub van Doorne osredotočil na napredno tehnologijo, funkcionalnost in udobje voznika.” je ob predstavitvi vozila dejal predsednik podjetja DAF Trucks Preston Feight ”Z omejeno serijo smo se poklonili vizionarju in ustanovitelju naše družbe.”

Za podrobnejši pregled omejene serije odprite brošuro v .pdf obliki: XF 90 let

Celotno predstavitev v angleškem jeziku si lahko preberete tukaj: 90th anniversary ltd edition new XF