NOTRANJOST

Serija DAF CF je na voljo s praktično dnevno kabino, prostorno spalno kabino ter izjemno prostorno Space Cab kabino, z edinstvenimi 223 centimetri stojne višine. Še večje udobje, varnost in priročnost.

VOŽNJA

Kabina novega CF-a predstavlja idealno delovno okolje, s še večjim udobjem, varnostjo in enstavnostjo upravljanja. Optimalna dostopnost, izvrstni položaj za krmilom ter ergonomska razporeditev stikal prispevajo k največjemu možnemu udobju med vožnjo. K udobju prispeva tudi prezračevalni sistem z optimalnim pretokom zraka v kabini.

Nova armaturna plošča je oblikovana okrog voznika tako, da ima le-ta vse kontrole na dosegu roke.

INTERAKTIVNI POMOČNIK

DAF-ov interaktivni pomočnik za optimalno vožnjo (DPA) vozniku pomaga, da vozi čim bolj varčno.

Na osrednjem informacijskem zaslonu so prikazane informacije o porabi goriva, načinu zaviranja, predvidevanju prometnih situacij ter optimalnem momentu za pretikanje. DPA motivira voznika, da ob mninimalnem naporu iz CF izvleče njegov maksimum.

UDOBJE

Nov, nastavljiv, štirikraki volanski obroč z opcijsko zračno blazino je udoben na otip in omogoča neoviran pogled na inštrumente. Gumbi na levi in desni strani so logično razdeljeni na infotainment in vozne funkcije. Novi sedeži so izjemno udobni in lahko nastavljivi. Nov je naslonski del, ki sega do višine ramen, prav tako nova pa je tudi možnost nastavitve integiranega varnostnega pasu po višini. Opcijsko sta na voljo dvostopenjsko prezračevanje in ogrevanje.

BIVANJE

Serija DAF CF je na voljo s praktično dnevno kabino, prostorno spalno kabino ter izjemno prostorno Space Cab kabino. S prostornino 11 m3 je Space Cab kabina najprostornejša v svojem razredu, njena notranja stojna višina 2,23 metra pa je brez primere v tem segmentu.

V vseh verzijah kabin novega CF-a ima voznik na voljo veliko prostora. Z največ pozornosti namenjeni vožnji, sprostitvi in spanju.

Z odlagalnimi površinami prostornine 900 litrov novi CF s Space Cab kabino ponovno postavlja merila v svojem razredu. V treh prostornih omaricah nad vetrobranskim steklom je prostora celo za mikrovalovno pečico.

Obilo prostora za shranjevanje je tudi pod posteljo, z opcijskim hladilnikom za živila, prostornine 30 litrov, na dosegu roke.

Velik predel za shranjevanje na motornem tunelu ima dve praktični držali za steklenice ali kozarce.

SPANJE

Premišljeno postavljeni spalni del v novem CF-u je opremljen z veliko enodelno vzmetnico, ki omogoča dober nočni počitek. Spalna kabina je serijsko opremljena s 70 cm široko (60 cm za sedežema), 202 cm dolgo ter 12 cm debelo vzmetnico, za odlično, udobno spanje.
Opcijsko je CF lahko opremljen tudi z udobno Xtra Comfort vzmetnico, debeline 15 cm, s približno 800 galvaniziranmi žepnimi vzmetmi. Seveda je na voljo tudi zgornja postelja (188 x 60 x 12 cm).