Nova generacija DAF

DAF NGD
Začenja prihodnost

DAF postavlja povsem nov standard s povsem novo ponudbo tovornjakov. Novi XF, XG in XG+ ponujajo najvišjo kakovost, popolnoma novo aerodinamično oblilko,10% izboljšano porabo goriva, celoten nabor pasivnih in aktivnih varnostnih funkcij ter naslednjo stopnjo razkošja pri oblikovanju tovornjakov. Evropska komisija je uvedla nove predpise o masah in dimenzijah z namenom, da premakne meje glede emisij (CO2), prometne varnosti in udobja voznika.

21-New-Generation-DAF-XG-4x2-tractor-with-Kerb-View-Window-scaled

Večje mere

Novi tovornjaki imajo lepo in učinkovito visoko kakovostno zasnovo kabine s 160 mm daljšim prednjim delom, ki omogoča odlično aerodinamiko in varnost v industriji.
XG in XG+ ustvarjata nov premium segment trga in ponujata 330 mm dodatne dolžine kabine zadaj, da vozniku zagotovita neprekosljiv prostor in udobje. Novi XF, XG in XG+ predstavljajo novo generacijo tovornjakov DAF za dolge razdalje, pripravljenih za prihodnost. Ob polnem izkoriščanju novih evropskih direktiv o masah in dimenzijah, se vse tri različice kabin odlikujejo v čudoviti ter zelo aerodinamični zasnovi. Poleg tega ponujajo ogromen notranji prostor za neprimerljivo udobje voznika.

94-New-Generation-DAF-engine-overview-1
41-New-Generation-DAF-range-XF-XG-anKJJJd-XGplus

Najboljši tovornjak za lastnika

Prenovljena motorja Euro 6 PACCAR MX-13 ter MX-11 omogočata najvišjo možno zanesljivost in vzdržljivost, visoko zmogljivost in nizko porabo goriva.
Teža vozila je optimizirana za najvišjo nosilnost.

Čisto nekaj novega

Popolnoma nova sestava vozila s premišljeno razporejenimi komponentami, ki omogočajo namestitev posod za gorivo s kapaciteto do 1.500 litrov, z izboljšanim vzmetenjem kabine in novo zasnovo osi za odlično stabilnost vozila. Nizki obratovalni stroški z možnostjo servisnih intervalov na do 200.000 km.
Vozilo je oblikovano tako, da nudi odlično hlajenje motorja in optimiziran dotok zraka. AS-Tronic menjalniki je opremljen s funkcijo EcoRoll. Vsa vozila so standardno opremljena z interaktivnim pomočnikom za optimalno vožnjo. Aerodinamika je tako zasnovana, da ponuja izredno nizek zračni upor, ki smo ga dosegli z usmerjanjem vetra okoli, skozi in pod tovornjakom, kar omogoča 19% izboljšanje aerodinamičnih zmogljivosti.

57-Full-LED-interior-lighting-and-DAF-Ambient-Lighting-for-a-warm-interior-atmosphere

NajboljšI tovornjak za voznika

Varnost, udobje voznika in učinkovitost, ki je vodilna v razredu, se združujejo v novi generaciji tovornjakov DAF, ki spreminjajo igro. Iz tega razloga so prejeli nagrado mednarodni tovornjak leta 2022, najprestižnejše priznanje v tovorni industriji.
Razvit za najvišje možno udobje ponuja: nove sedeže, novo posteljo z funkcijami dviga in spusta, nov volanski obroč, novo armaturno ploščo z novim zaslonom ter nova stikala in držala za pijače za najboljše delovno okolje.
Popolna notranjost bo poskrbela za najvišji nivo udobja, še večji postelji pa za najvišji nivo udobja med počitkom.

daf-ngd-xf
DAF NGD XF

Novi XF jasno postavlja standarde na področju mednarodnih prevozov in špedicije. Ima napredno aerodinamiko in nepremagljivo nizko porabo goriva.

daf-ngd-xg
DAF NGD XG

Nova generacija DAF XG ustvarja nov vrhunski segment na tržišču. Podaljšana kabina ponuja neprimerljivo veliko prostora in vrhunsko udobje.

daf-ngd-xg+-1
DAF NGD XG+

Nova generacija XG+ predstavlja DAF-ovo zastavonošo. Absolutni vrhunec udobja in razkošja v transportni industriji. Prostornost dviguje na višji nivo.