NOTRANJOST

Sproščen voznik je boljši voznik. Zato je notranja oprema kabine pri novem LF-u enake kakovosti kot pri XF-u. Rezultat tega je optimalno delovno okolje za voznika. Materiali, uporabljeni za novo notranjost kabine , so praktični in lahki za čiščenje. Notranjost kabine je tako vedno videti sveža in vzdrževana.

VOŽNJA

Zahvaljujoč izbiri toplih barv, se bo vsak voznik v kabini takoj počutil kot doma.

Notranjost novega LF-a prinaša:

  • Povsem nastavljive sedeže za optimalno in lahko uporabo.
  • Novo armaturno ploščo z novo, pregledno instrumentno ploščo in svetlim barvnim zaslonom z interaktivnim pomočnikom za optimalno vožnjo.
  • Nov multifunkcijski volan z integriranimi komandami.
  • Izjemno zmogljiv sistem ogrevanja in prezračevanja za prijetno klimo v kabini.

VSTOP V KABINO

Pri distribucijskem transportu mora voznik večkrat na dan zlesti v in iz kabine, zato je vstopanje v kabino novega LF-a urejeno optimalno, zahvaljujoč vratom, ki se odprejo široko (90 stopinj) in v kombinaciji s praktično osvetlitvijo. Sistem gretja in prezračevanja je izjemno zmogljiv, zato hitro poskrbi za prijetno temperaturo v kabini. Pri lažjih modelih LF-a (s 17,5-palčnimi kolesi) smo ohranili nizko višino poda v kabini 89 cm, pri težjih verzijah z 19,5- in 22,5-palčnimi kolesi je višina poda 98 in 111 cm.

ODLAGALNA MESTA

Še posebno pri distribuciji potrebuje voznik veliko praktičnih odlagalnih mest. Zato je v novem LF-u na voljo prostorno odlagalno mesto na motornem tunelu z dodatno možnostjo shranjevanja na pokrovu. Če je vozilo opremljeno z avtomatiziranim menjalnikom AS-Tronic je na armaturni plošči na voljo dodatno odlagalno mesto, kamor je mogoče odložiti npr. račune ali notesnik. Poleg tega so odlagalna mesta tudi v vratnih oblogah, na zadnjo steno kabine je nameščena mreža za shranjevanje predmetov, dve odlagalni mesti pa sta tik nad vetrobranskim steklom. Nad vetrobanskim steklom so na voznikovi strani na voljo štiri DIN reže, namenjene digitalnemu tahografu, ki je tako lahko dosgljiv. Podaljšana dnevna kabina ter spalna kabina sta standardno opremljeni še s tremi dodatnimi regali za sedežema, ki jih je moč zakleniti.”