Aktualno

DAF dosegel mejnik 50.000 tovornjakov nove generacije

DAF Trucks

Nova generacija DAF je najuspešnejša serija doslej

DAF je dosegel impresivno število 50.000 proizvedenih tovornjakov nove generacije. Prelomno vozilo – beli DAF XG z motorjem PACCAR MX-13 z močjo 355 kW/480 KM – je bilo uradno dobavljeno nizozemskemu kupcu Kleijn Transport v Alblasserdamu.

Nova generacija tovornjakov DAF XD, XF, XG in XG⁺ so prvi in edini tovornjaki na trgu, ki izpolnjujejo nove evropske predpise o masah in dimenzijah, ki omogočajo bolj aerodinamično in prostorno obliko vozila. Nova generacija tovornjakov DAF tako postavlja nove standarde učinkovitosti, varnosti in udobja za voznika. Posledično so tovornjaki DAF XF, XG in XG⁺ za dolge in težke prevoze prejeli nagrado “Mednarodni tovornjak leta 2022”, medtem ko je novi DAF XD za distribucijo in komunalne storitve prejel to prestižno nagrado za leto 2023.

Zmagovalna ekipa

“Še nikoli v naši 95-letni zgodovini nismo tako hitro po uvedbi novega vozila na trg dosegli impresivni mejnik 50.000 tovornjakov,” je dodal Harald Seidel, predsednik družbe DAF Trucks. “To kaže na uspeh naše nove generacije tovornjakov DAF. Ta mejnik potrjuje odlične lastnosti vozil in je tudi odraz vrhunske kakovosti v panogi, ki jo naši predani zaposleni vsak dan zagotavljajo našim strankam.”