DAF Hydrogen

DAF CF Hydrogen
Vodik – Zanimiva možnost za prihodnost

DAF-ova filozofija je, da moramo raziskati celoten nabor tehnologij na poti dekarbonizacije cestnega prometa. Poleg baterijskih električnih rešitev, ki jih že ponujamo danes, in hibridnih tovornjakov, ki jih imamo v razvoju, lahko vodikova tehnologija postane zelo zanimiva možnost za prihodnost.

New-Generation-DAF-XF-Hydrogen-prototype-honoured-2022-Truck-Innovation-Award

Raziskovanje vodikovega motorja z notranjim zgorevanjem

Medtem ko PACCAR raziskuje tehnologijo gorivnih celic, DAF razvija motor z notranjim zgorevanjem, ki deluje na vodik. V primerjavi z raztopino vodika v gorivnih celicah je možnost motorja z notranjim zgorevanjem prehodne zmogljivosti (ki odpravlja potrebo po velikem sistemu za shranjevanje energije). Druge prednosti vključujejo manjšo potrebno zmogljivost hlajenja in manjšo občutljivost na čisti vodi.

Uporaba vodika kot pomeni, da je na različnih vrstah uporabljenih goriv uporabljenih obstoječe distribucijsko omrežje: od zelene električne energije do lokacije, kjer je potrebno. Poleg tega ne smemo pozabiti, da imamo v Evropi obsežno znanje in obsežen proizvodni odtis v tehnologiji motorjev z notranjim zgorevanjem.

Evropska tovorna industrija je običajno dosegla cilj, da se od leta 2040 vzdržuje uporaba fosilnih goriv za svoja gospodarska vozila. Kljub temu, na primer, tehnologijo, motor z notranjim zgorevanjem še vedno ponuja velik potencial za nadaljnjo prihodnost, zlasti v težkih tovornih vozilih. segment prevoza na dolge razdalje.

2021185_1920x650px_DAF-XF_H2_Innovation_truck

Za več informacij in ponudbo, nas kontaktirajte!

Kontaktirajte nas