Aktualno

CORDIA - zanesljiv partner

Lep pozdrav iz Kovorja.
V Gorenjskem glasu sem opazil predstavitev. Imam lepe spomine na dneve, ko sem se odločil za DAFa. To je bila dobra in pametna odločitev. Hvala za takratno pomoč pri odločitvi
.”
Franci Smolej
Priloga Gorenjski Glas-“Svet v gibanju”, novinar Aleš Senožetnik

To so besede le enega od mnogih zadovoljnih uporabnikov tovornjakov DAF, čigar začetki v Sloveniji segajo v leto 1995.
Podjetje Cordia je pred tem bilo uspešno in inovativno na področju gradbeništva in hidrokulture. V svojem delu so orali ledino z vidnim rezultatom v obliki vodometa v novogoriškem Casinoju Perla.
Z željo po inovacijah in napredku sta zdajšnja direktorica Majda Bitenc in njen mož Sašo na naše ceste pripeljala tovornjake znamke DAF s katerim podjetje CORDIA uradno sodeluje od leta 1995.

TZF_9415.jpg
TZF_8791

”Takrat smo bili začetniku hidrokulture v Sloveniji kar nas je sčasoma pripeljalo tudi v gradbene vode. Sodelovali smo med drugim tudi s podjetjem SCT in Nizke gradnje iz Maribora, predvsem smo se posvečali inovativnim gradnjam blokov. Naša inovacija v tistem času so bili predvsem aparati za hidravlično spajanje rebrastih armatur,”

Zaradi želje po napredku in osebnega zanimanja za >>moto<< področje se je na koncu razvilo sodelovanje s podjetjem DAF. ”Stik z nizozemskim podjetjem smo navezali že na zagrebškem velesejmu leta 1990 in ga obdržali do leta 1995, do leta ko smo z njimi podpisali pogodbo za zastopstvo. Ker smo že bili poznani kot inovativno podjetje je to za nas pomenilo prednost pred konkurenco. Znali smo se prilagajati, začeli smo kot servis v prostorih Alpetour na Primskovem in šele s tem smo lahko začeli tudi s prodajo.

Leta 2000 smo se preselili na lokacijo v Medvode, leta 2005 pa smo prostore še dodatno razširili in posodobili. Pred dvema letoma smo odprli center v Mariboru, kjer izvajamo servis Schmitz Cargobull priklopnih vozil ter izdajo ATP certifikatov za prikolice. Imamo tudi servisni točki v Krškem in Ambrusu nudimo pa tudi mobilni servis 24 ur na dan, vse dni v tednu.”

S skromnimi začetki in petimi zaposlenimi se je družinsko podjetje Cordia prelevilo v zanesljivega partnerja na cestah.
”Nudimo popolno podporo, servis in druge storitve, mislim da se to odraža v dolgoletnem zaupanju in zadovoljstvu naših partnerjev in strank. Tu smo zaradi njih in za njih vedo, da se na nas lahko zanesejo.
V prihodnosti si želimo širitve na Primorsko. Naš načrt je vsekakor, da bomo v prihodnosti prisotni na vseh krakih avtocestnega križa.”

TZF_8810