Aktualno

Prodanih je prvih tisoč tovornjakov DAF nove generacije

V manj kot mesecu dni po uradni predstavitvi je DAF prejel že več kot 1.000 naročil strank za svoje tovornjake nove generacije XF, XG in XG⁺. Popolnoma nova paleta vozil za prevoz na dolge razdalje bo oktobra začela s proizvodnjo in postavila nov standard učinkovitosti, varnosti in udobja voznika.

Izjemen izkoristek goriva in zmanjšanje CO2

Lastnosti, kot so aerodinamična oblika kabine, ukrivljeno vetrobransko steklo in 16 cm podaljšanje sprednjega dela, so privedle do vodilne aerodinamike v industriji. To prispeva k izjemnemu izboljšanju izkoristka goriva do 10%, s podobnim zmanjšanjem CO2. Neprimerljiva varnost je dosežena z izredno nizkimi okenskimi linijami za neposreden pogled ter funkcijami, kot sta nov sistem DAF Digital Vision System in DAF Corner View. Vrtljivi sedeži, vrhunska digitalna armaturna plošča, sprostitvena postelja in notranja osvetlitev, da ne omenjamo izjemno velikega prostora v notranjosti (12,5 m3 za XG⁺), ki vozniku zagotavljajo udobje brez primere.

V prihodnosti tudi na elektriko in vodik

Poleg tega DAF nove generacije predstavlja popolnoma novo platformo, ki je pripravljena tudi za alternativne baterijske pogone in vodikove pogone, ki se trenutno razvijajo pri DAF.

Najhitrejši mejnik

“Še nikoli v naši več kot 90-letni zgodovini mejnik več kot 1.000 naročil strank ni bil tako hitro dosežen po uradni predstavitvi,” je povedal Richard Zink, član uprave DAF, odgovoren za trženje in prodajo. »Ta mejnik je še bolj poseben, saj bo nova generacija DAF začela proizvodnjo šele oktobra in da večina kupcev naših veličastnih tovornjakov v resničnem življenju še ni mogla videti. To kaže, da smo prihodnost začeli z uvedbo serije revolucionarnih tovornjakov, ki resnično spreminjajo učinkovitost, varnost in udobje voznika. “