Aktualno

DAF LF Electric za Van Goghov muzej ob njegovi obletnici

DAF je Van Goghovemu muzeju v Amsterdamu, ki v letu 2023 praznuje 50. obletnico delovanja, podaril distribucijski tovornjak LF Electric. Električno vozilo DAF se uporablja za prevoz predmetov za praznovanje Van Goghovega muzeja v šole in skupnosti po vsej Nizozemski.

Van Goghov muzej vsako leto obišče več kot 1,5 milijona obiskovalcev z vsega sveta, uradno pa je bil odprt 2. junija 1973. S številnimi posebnimi razstavami in prazničnimi dejavnostmi praznuje svojo 50. obletnico.

“Vincentove slike obarvajo naša življenja,” pravi Emilie Gordenker, generalna direktorica Van Goghovega muzeja. “Njegova umetnost in pogled na življenje sta navdih za mnoge. Med nami je še vedno veliko Vincentov – ljudi, ki s svojim talentom ali strastjo navdihujejo druge okoli sebe. Ali pa ljudje, ki podpirajo druge v dobrem in slabem. Prišlo je veliko odličnih nominacij, žirija pa je izbrala petdeset nagrajencev, ki jim bomo podarili posebne reprodukcije v omejeni izdaji.”

DAF LF Electric

Muzej Van Gogha uporablja tovornjak DAF LF Electric za distribucijo posebnih izdaj Muzeja – 3D visokokakovostnih reprodukcij Van Goghovih umetnin – in druge promocijske dejavnosti. Na nadgradnji vozila je prikazan del svetovno znane Van Goghove slike Sončnice. Notranjost nadgradnje je vrhunsko opremljena, da lahko nagrajence sprejme v popolnem okolju, kjer bodo prejeli svojo sliko Van Gogh Museum Edition.

“Ponosni smo na partnerstvo z Van Goghovim muzejem.”

DAF je vodilni na področju trajnostnih rešitev v cestnem prometu,” dodaja Harald Seidel, predsednik družbe DAF Trucks. “Našim strankam ponujamo celoten nabor najsodobnejših električnih vozil ter jih podpiramo z najboljšimi nasveti in storitvami v svojem razredu, vključno s polnilnimi postajami PACCAR in prilagojenim usposabljanjem voznikov. DAF svojim strankam omogoča uporabo prevoznih rešitev z ničelnimi emisijami v številnih različnih aplikacijah, vključno z regionalnimi prevozi, lokalno distribucijo in zbiranjem odpadkov.”

Attachment MS-0016-23 01. DAF LF Electric for Van Gogh Museum in Amsterdam