Aktualno

DAF XD zdaj na voljo tudi z novim motorjem PACCAR PX-7

Družba DAF je razširila svojo priljubljeno serijo XD z novim 6,7-litrskim pogonskim sklopom PACCAR PX-7 z močjo do 227 kW (310 KM). ‘Mednarodni tovornjak leta 2023’ z motorjem PX-7 je na voljo kot 4×2 šasija z dnevno kabino. Druge različice kabine bodo sledile v kratkem.

Novi DAF XD s 6,7-litrskim pogonskim sklopom PACCAR PX-7 (167 kW/230 KM – 227 kW/310 KM) dopolnjuje obstoječe različice “mednarodnega tovornjaka leta 2023” z 10,8-litrskim motorjem PACCAR MX-11 in zmogljivostmi od 220 kW/300 KM do 330 kW/450 KM. To strankam omogoča, da svoje tovornjake za distribucijo in strokovno uporabo popolnoma prilagodijo svojim individualnim nalogam in zahtevam. Novi 6,7-litrski pogonski sklop PACCAR PX-7 je v primerjavi z že tako lahkim pogonskim sklopom MX-11 za 600 kg lažji, kar prispeva k njegovi vrhunski koristni obremenitvi in izkoristku goriva.

Novi visoko učinkoviti motorji

6,7-litrski šestvaljni motor PACCAR PX-7 je bil popolnoma prenovljen. Najsodobnejši motor brez sistema EGR ima nov blok in glavo valja iz litega železa z nizko maso, vendar izjemno trdno, nove bate z nizkim trenjem, nov visoko učinkovit kompresor in nov turbinski polnilnik. Motor je na voljo v štirih zmogljivostnih razredih: 167 kW/230 KM, 189 kW/260 KM, 212 kW/290 KM in 227 kW/310 KM. Za odlično učinkovitost porabe goriva in vrhunsko udobje voznika je največji navor na voljo že pri zelo nizkih vrtljajih motorja.

Avtomatski menjalniki PowerLine

DAF XD z motorjem PACCAR PX-7 ima nov 8-stopenjski popolnoma samodejni menjalnik Pow-erLine, ki ponuja optimalno razporeditev prestav in stopenj.

Powershifting brez prekinitve navora omogoča gladko prestavljanje in hiter odziv na plin, kar zagotavlja neprimerljivo udobje in vozne lastnosti. Poleg tega novi menjalnik zagotavlja izjemno okretnost pri nizkih hitrostih, ki jo omogoča funkcija “urge-to-move” ob sprostitvi zavornega pedala. V kombinaciji z optimiziranimi razmerji med zadnjimi osmi ponuja XD z motorjem PX-7 najvišjo možno učinkovitost porabe goriva, kar še dodatno krepi že tako odlično poslovno ponudbo serije DAF XD v distribucijskem segmentu.

Opcijsko je model XD s pogonskim sklopom PACCAR PX-7 na voljo tudi z zmogljivo PX motorno zavoro, ki ponuja več kot 200 kW/276 KM maksimalne moči.

Varnostno merilo

DAF XD z novim pogonskim sklopom PX-7 v sebi seveda nosi vse vrhunske lastnosti obstoječih modelov XD. To vključuje prvovrstno varnost po zaslugi velikega vetrobranskega stekla in velikih stranskih oken z izjemno nizko pasovno linijo, kot tudi nizek položaj kabine in opcijsko okno za pogled na robnik za neprimerljiv direkten pogled. Vrhunski posredni pogled je zagotovljen z edinstvenim sistemom DAF Corner View in DAF Digital Vision System.

Udobje za voznika

XD ponuja odlično dostopnost vozniku in prostorne kabine s prostornino do skoraj 10 m3. Izjemen razpon nastavitev sedeža in volana zagotavlja najboljši položaj voznika v tem segmentu. Vožnja in vodljivost sta odvisni od optimalne zasnove sprednjega dela podvozja, vzmetenja kabine in vzmetenja zadnje osi.

Z razširitvijo priljubljene serije XD z novim visoko učinkovitim motorjem PACCAR PX-7 je DAF še okrepil svoj položaj v segmentu distribucije in vozil za strokovno rabo, saj lahko zdaj ponudi najboljšo gospodarsko rešitev tudi v razredu do 220 kW/300 KM.